Yrityspalvelut

Mikko Asikainen on yrittäjä, jolla on jo ennen Kirkonkylän leipomon hankintaa ollut yritystoimintaa, mutta leipomo tuli Mikon ja Elinan omistukseen hieman yllättäen.

 • Onhan se Elinalla ollut jo pidemmän aikaa mielessä ja onhan hän tehnyt jo vuosia töitä kondiittorina Espoossa, mutta elämä yllättää, kertoo Mikko.
 • Kaikki alkoi edetä viime kesänä kun hakiessani leipomosta tuotteita meille myyntiin, satuimme aloittamaan keskustelun leipomon mahdollisesta ostamisesta. Erikoisinta oli, että olin ehtinyt ajaa tämän leipomon ohi jo kuuden vuoden ajan näkemättä tätä mahdollisuutta ostaa yritystoiminta.
 • Elina rakastui tähän paikkaa heti ensi-istumalta, kertoo Mikko. Mikko ja Elina kävivät keskusteluja parinkin pankin kanssa pääsemättä etenemään, mutta sitten he menivät paikalliseen Säästöpankkiin.
 • Säästöpankki oli ensimmäine pankki, jossa meitä oikeasti kuunneltiin ja haluttiin palvellla, kertoo pariskunta.

Yhteistyöllä tulokseen

 • Eihän se yrityksen osto aivan yksinkertaista ollut mutta tiimityöllä eli me yhdessä pankin asiantuntijoiden (sekä rahoituksen että lakiasioiden) kanssa päästiin monien vaiheiden ja ajatusten kautta lopputulokseen ja syntyi uusi kotileipomo Milli-Enna.
 • Leipomon lisäksi meillä on myyntipiste Espoon Suurpellossa ja Vihdin kirkonkylällä meillä on jäätelökioski.
 • Kotileipomomme keskittyy perinteisiin leipomuksiin, joita on tällä hetkellä saatavilla mm. Vihdin K-kaupasta, kertoo Elina.
 • Itseasiassa koko neuvotteluiden lopputuloksena ostimme leipomon ja sen pihapiirissä olevan omakotitalon sekä samalla viikolla myimme vanhan omakotitalomme. Siirryimme Säästöpankin asiakkaaksi, koska he ymmärsivät oikeasti meidän omat sekä yrityksen rahoitustarpeet, kertoo Mikko lopputuloksesta.
 • Parasta koko prosessissa oli, että vaikka välillä neuvottelut eivät edenneet, emme me eikä pankki heittänyt pyyhettä kehään, vaan keskusteluja jatkettiin kunnes saatiin sellainen paketti, joka kelpasi jokaiselle.

Paikallisesti yrittäjien tarpeisiin

Länsi-Uudenmaan Säästöpankki tarjoaa yrittäjien tarpeisiin asiantuntijapalveluita niin yrityksen perustamiseen, yrityskauppaan, yhtiömuodon muutokseen, sukupolven vaihdokseen sekä investointien rahoitukseen ja varojen sijoittamiseen.

 • Meidän toimintamalliin kuuluu, että keskustelemme laaja-alaisesti ja haemme ratkaisut niin yrittäjän henkilökohtaiseen talouteen kuin yrityksen palvelutarpeisiin. Rahoitusratkaisut, maksuliikennetarpeet, säästäminen ja erilaiset juridiset asiat ovat työnalla päivittäin. Yritysasiakkaiden moninaisista tarpeista johtuen työ on useimmiten tiimityötä, jossa yhdessä esimerkiksi pankin lakimiehen tai sijoituspäällikön kanssa etsitään paras ratkaisu, kertoo rahoituspäällikkö Iiro Laakkonen. Iiro työskentelee Länsi-Uudenmaan Säästöpankin yrityspalveluissa ja Iiro tapaa yrittäjiä Vihdin, Karkkilan ja Nummi-Pusulan alueella.
 • Käyn mielelläni myös yrityksissä tapaamassa nykyisiä ja tulevia asiakkaita. Yrittäjien ja yritysten pankkipalvelutarpeet vaihtelevat suuresti ja se tekee työstäni erittäin mielenkiintoisen, toteaa Iiro.

Sovitaan tapaaminen

Iiro suosittelee nykyisiä asiakkaita ja pankin palveluista kiinnostuneita soittamaan ja sopimaan tapaamisen.

 • Minut tavoittaa päivittäin suorasta numerostani 050 306 7140. Mitä nopeammin tartutaan toimeen niin sitä parempi lopputulos, kertoo Iiro.